vrijdag, oktober 13, 2006

Maison "Mon Jardin"

Het kwam goed uit dat we voor vandaag het bereiden van de jam gepland hadden want het weer viel een beetje tegen. Vanmorgen vielen er zelfs een paar druppels en hoewel het vanmiddag wel iets opklaarde werd het niet echt mooi weer.

Aan de tuin is vandaag dus niet zo veel gebeurd. Maar binnen hadden we ook genoeg te doen. Er zijn inmiddels weer 18 potten jam gefabriceerd, wat minder dan andere jaren maar die kreeg ik in mijn eentje toch nooit op zodat er altijd wel wat weggegeven moesten worden (en desondanks staat er nog de nodige jam van vorig jaar in de kast). De weggeven potjes worden altijd voorzien van een mooi geruit doekje over het deksel en een fraai etiket met de tekst "Confiture du Maison "Mon Jardin" en de soort en het jaartal. Lijkt heel wat, levert dankbare blikken op en op wat werk na groeit het gewoon gratis in mijn tuin. Prima geregeld toch?

Vanavond hebben we een varkenshaasje verorberd vergezeld van worteltjes uit eigen tuin en een room/tuinkruidensausje. Morgen worden het spruitjes: de enige groente die ik deze week moet kopen omdat ik die niet in de tuin heb staan.

En morgen schijnt het weer wat beter weer te worden dus zullen we zien dat we de tuin nog even helemaal op orde krijgen. En laat dan de winter maar komen (maar niet te snel a.u.b., van mij mag hij tussen Kerst en Oud&Nieuw vallen).

Geen opmerkingen: