zaterdag, december 16, 2006

Lange dag.

Vandaag eerst de rest van de kerstkaarten schrijven. Dan snel naar de pizzeria voor een warme hap. En daarna volgt de extra ledenvergadering over het nieuwe clubgebouw voor de motorclub.

Dankzij de wijkvernieling moesten ook wij en twee andere verenigingen die op het zelfde binnenterrein hun clubgebouw hadden verhuizen. Eigenlijk hadden we afgelopen april al weg moeten zijn, maar ondanks bereidheid van de gemeente om medewerking te verlenen en samen met de projectontwikkelaar voor een belangrijk deel van de kosten op te draaien had het aardig wat bureaucratische voeten in de aarde voor er een definitief plan lag. En ook nu gaat het nog niet vlekkeloos: één van de punten die op de agenda stonden was het bespreken van de gebruiksovereenkomst die we op 14 december op het Gemeentehuis zouden krijgen met een toelichting. Helaas bleek woensdag dat de Gemeente haar huiswerk weer eens niet op tijd af had: er kwam een telefoontje dat we donderdag niet hoefden te komen, de gebruiksovereenkomst was nog niet klaar. Dat wordt dus moeilijk discussiëren over dat punt.

Maar ook zonder dat punt blijft er genoeg stof over voor langdurige discussies dus het zal vanavond wel een latertje worden.

Om te voorkomen dat ik na al dat praten snel in slaap val viel vanmorgen ook de afrekening van gas en electriciteit in de bus: tachtig euro bij betalen (ondanks dat het voorschot ten opzichte van vorig jaar al met 72 euro (over het hele jaar) verhoogd was, totaal ben ik dit jaar dus 152 euro duurder uit - en na aftrek van het douceurtje van de regering toch nog steeds 100 euro) en volgend jaar wordt het voorschot twaalf euro per maand hoger. De verbetering van mijn netto inkomen was al bijna uitgegeven. Dat bijna kan ik nu dus helemaal wel schrappen.

Hoezo "koopkrachtverbetering"?

Geen opmerkingen: