woensdag, februari 28, 2007

FF tsjekke

Morgen mag ik weer een keer voor de driemaandelijkse APK (algehele patiënten keuring) naar Groningen. Ik ben benieuwd wat ze van mijn gewicht vinden: ondanks de extra drinkvoeding is het maar heel weinig omhoog gegaan in drie maanden dus ik heb zo'n vermoeden dat ze daar niet helemaal tevreden over zullen zijn.

Ik heb een mooie vroege afspraak, voordeel is dat het dan bij de röntgen en het bloedprikken nog rustig is, nadeel dat daar tegenoverstaat: ik moet om negen minuten over zeven al in de bus zitten.

Na het controleren van de longfunctie en het gesprek met de nurse-practioner (een gespecialiseerde verpleegkundige met een flink uitgebreide medische opleiding die zelfstandig het spreekuur doet en alleen als er iets bijzonders geconstateerd wordt de arts hoeft te raadplegen) hoop ik weer voor drie maanden goedgekeurd (qua longen) naar huis te kunnen. Wat ze aan het gewicht denken te gaan doen heb ik dan hopelijk ook al gehoord of krijg ik kort daarna te horen als ze het eerst in het team willen bespreken.

Voordat ik naar huis ga wil ik nog even proberen op de afdeling langs te gaan en ondanks dat het dan nog lang geen bezoekuur is mijn hoofd om de hoek te steken bij een Friezin die al 2 3/4 jaar op de wachtlijst stond en begin februari getransplanteerd is. Prima timing trouwens: volgens de laatste berichten mag ze vrijdag naar huis. (En nee, dit was dus niet waar het vrolijke logje van zondag over ging). Ik hoop trouwens dat het binnenkort beter weer wordt: ik moet nodig de wandeltraining weer oppakken: we hebben ooit geopperd om na haar transplantatie elkaar een keer te ontmoeten. En wel lopend op een punt ergens halverwege Drachten en Heerenveen.

Geen opmerkingen: