woensdag, februari 14, 2007

Terreurbestrijding.

De bewaking op Schiphol is behoorlijk verscherpt omdat een dreigbrief ontvangen is. Overal op en rond de luchthaven zijn busjes met zwaailichten te vinden en bewapende mensen die de boel van extra beveiliging moeten voorzien.

En wat doet RTL (andere nieuwsuitzendingen heb ik er tot nu toe niet over gehoord)? Daar verteld men uitgebreid in de nieuwsuitzending dat naar verluidt in de brief zou staan dat een auto met een Duits kenteken onderweg is naar de luchthaven.

Het lijkt mij verstandig om degene die deze informatie verschafte én de redactie van RTL in het kader van de terreurbestrijding preventief op te sluiten. Want dit is toch te stom voor woorden: de auto is kennelijk nog onderweg en dan ga je uitgebreid in een door iedereen te ontvangen nieuwsuitzending vertellen dat dat bekend is én dat de nationaliteit ook bekend is. Daarmee de daders dus gewoon even vertellend dat het slim zou zijn even in een andere auto over te stappen. Echt een slimme actie als je de kans dat de daders bijtijds onderschept worden om zeep wilt helpen.

Zo kun je je nieuwsuitzendingen natuurlijk wel helpen om straks een spektaculair onderwerp te kunnen brengen. Of zou RTL meer weten dan anderen en is het bij hen allang bekend dat het een hoax is en dat dit bericht in de uitzending stoppen dus geen kwaad kan? Het lijkt mij in ieder geval weer eens een treffend voorbeeld van hoe knullig die hele terreurbestrijding in Nederland eigenlijk georganiseerd is.

Geen opmerkingen: