donderdag, februari 15, 2007

Wilders draait door.

Maar dat is natuurlijk geen nieuws. Toch dacht ik dat hij na zijn interview van eerder deze week in Dagblad de Pers voorlopig wel weer genoeg onzin zou hebben uitgekraamd publiciteit binnen zou hebben gehaald. Maar nee er moest nog even een ferme aangifte tegenaan gegooid worden om ervoor te zorgen dat de kranten hem niet vergeten.

Nu zou het toch wel genoeg zijn? Natuurlijk niet, we kennen Geert toch ondertussen wel een beetje. Iedere kans om tegen buitenlanders aan te schoppen en daarmee maar weer eens zijn show in de media op te kunnen voeren (zou hij ook onder het lage BTW tarief vallen?) wordt met beide handen aangegrepen.

Dus gaat hij vandaag een motie indienen die moet voorkomen dat Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak volgende week als PvdA staatssecretarissen aan kunnen treden. Hij en zijn fraktie zijn namelijk van mening dat dat geen pas heeft omdat ze een tweede nationaliteit hebben naast de Nederlandse.

Dat lijkt me toch een flinke aantasting van de rechten die iedereen met de Nederlandse nationaliteit heeft. En dus niet iets dat je met een eenvoudige motie even snel kunt regelen: daar zal heel wat meer voor verandert moeten worden waaronder denkelijk toch ook zoiets als de grondwet. Maar ach, zo'n kleinigheidje daar let je als je Geert W. heet natuurlijk niet op, het gaat om het effect en de publiciteit en niet om het resultaat nietwaar.

UPDATE: de PVV kreeg van vrijwel alle andere partijen onder uit de zak tijdens het naar voren brengen van die motie en de Kamervoorzitster trad sterk op door de woordvoerder van de PVV even te wijzen op wat feitelijke omstandigheden en hem vervolgens aan te zeggen dat als hij op deze manier verder ging hem het woord zou worden ontnomen. Omdat hij verder niets in te brengen had zat er voor hem niets anders op dan bedremmeld zijn betoog te staken. Waarna de PVV de passage over de bewindslieden uit de motie moest schrappen (die verder over het gebruikelijke stokpaardje van die partij ging: Nederlanders met een dubbele nationaliteit moet het Nederlanderschap ontnomen worden, of ze er nu iets aan kunnen doen of niet)

Geen opmerkingen: