maandag, maart 12, 2007

Ik zie ze vliegen.

Dat komt niet van de drukte hoor, hoewel het vandaag wel weer een druk dagje was: eerst naar Groningen om even wat bloed af te laten tappen om te zien of het gehalte van dat ene medicijn dat laatst te hoog was nu in orde is (nog geen uitslag gehoord trouwens, zal morgen wel komen). Daarna vanuit de bus het centrum in om nog snel even wat boodschappen te doen. Vervolgens de wasmachine leeghalen zodat de boel droog zou zijn voor de huishoudelijke hulp kwam en een lunch in elkaar knutselen en naar binnen werken. Toen ook nog even wat struiken die al enthousiast uit begonnen te lopen gesnoeid in de hoop dat er geen echte vorst meer komt en na het vertrek van de hulp nog iemand met zijn belastingformulier geholpen. En tussendoor dan ook nog alvast wat spullen bij elkaar gezocht die woensdag mee moeten naar Brabant.

Dan ga ik namelijk wat Brabantse vrienden helpen met hun belastingformuliern, in ruil waarvoor zij mijn gezelschap tot en met zondag verdragen en me ook nog weer meeslepen naar wat galeriën en dergelijke die recent hun nieuwe expositie hebben geopend.

Nee wat ik zag vliegen waren een heleboel vlinders. Na het ene exemplaar in januari is het een tijd lang rustig geweest maar toen in vanaf de bus via het centrum terug naar huis liep kwam ik eerst een citroenvlinder tegen, wat verderop een kleine vos en bij een met klimop dichtgegroeide schutting nog eens vijf citroenvlinders. Allemaal mannetjes die elkaar achterna zaten en om elkaar heen draaiden. Vrouwtjes citroenvlinder heb ik niet gezien. Die vallen ook wat minder op en zijn vaak wat minder actief. Gezien de activiteit van de mannetjes rond die klimop vermoedt ik dat de dames zich in het groen daarvan verscholen hielden.

Later op de dag vloog ook in mijn eigen tuin nog een mannetje citroenvlinder rond. Het is dat ik morgen ook weer genoeg te doen heb anders ging ik eens een stevig eind wandelen in diverse parken hier in de buurt om te zien wat er nog meer uit de winterslapp ontwaakt is aan vlinders. Om toch nog een kans te hebben er morgen wat meer te zien denk ik dat ik aan het eind van de middag maar lopend naar mijn vaste dinsdagavond uitje ga: dan kom ik door het "park" in de buurt van het zwembad: misschien dat daar nog wat te zien valt.

En ondertussen is het eerste wat ik morgen ga doen de winterjassen (OK op één na dan, voor het geval dat) opbergen en wat dunnere jassen uit de kast trekken. Want het was vanmiddag met die dikke jas aan wel een warme wandeling door het centrum, zelfs met de jas open.

Geen opmerkingen: