dinsdag, april 03, 2007

Estafette.

Eind maart werd door JOWI een estafete verhaal gestart. Ik heb mij daar indertijd enthousiast voor aangemeld, met de aantekening dat ik pas na 1 april tijd zou hebben, en nu is het dus mijn beurt om deel 12 te schrijven. De links naar de voorgaande afleveringen en naar een tekstdocument met (op dit moment, het wordt naar gelang het verhaal vordert aangevuld) de eerste tien afleveringen vind je door op bovenstaande link te klikken.

En nu mijn bijdrage:

Ze kijkt hem aan. Waarom komt zijn gezicht haar ineens zo bekend voor? Ze heeft hem nog nooit ontmoet. Ze wil vluchten, maar waarheen?

Hij lijkt te voelen dat ze weg wil, pakt haar hand. Het lijkt of ze een elektriciteitsdraad aanraakt, de schok verlamd haar. “Waarom?” stamelt ze. Hij knikt naar de brieven die hij nog in zijn hand houdt. “Je hebt alleen de bovenste gelezen, het gaat veel verder.”

Ze begrijpt er niets van. Wat heeft zij te maken met 1918? En het gaat nog veel verder zei hij? Verder terug, verder vanaf 1918, waar gaat dit over?

Hij knikt naar de brieven ”Je bent hier steeds voor gevlucht. Daarom heb ik het deze keer anders aangepakt. Alsjeblieft, lees deze keer eerst alles, misschien dat het dan duidelijk wordt, dat we eindelijk aan deze vicieuze cirkel ontkomen”

Ze pakt het stapeltje aan en maakt aarzelend de volgende enveloppe open. Vergeeld papier ziet ze in het licht van de lantaarn. Ze kijkt naar de datum. 12 november 1828? Waar slaat dit op? Koortsachtig maakt ze de volgende enveloppe open: 12 november 1738, weer 90 jaar eerder. Ze wil nog een enveloppe openen maar hij houdt haar tegen. “Lees nu eerst”.

Geen opmerkingen: