dinsdag, april 03, 2007

Familiebedrijf - 1

Spiegel

Hij stapt met een chagrijnig gezicht de kroeg binnen en neemt plaats op zijn vaste stekje. Op zijn handbeweging komt Gerrit hem zijn vaste recept brengen: een kopstoot. Geen kopstootje, hij neemt altijd een bier en een dubbele jonge.

Hij dacht terug aan vanmiddag. Waar bemoeiden ze zich mee, hij wist zelf best hoe het ging en het ging best goed. O.K., hij verzuimde wel eens een dag, maar wie deed dat niet. En dan dat gezeur over die paar kleine foutjes. Vergissen is menselijk werd er toch altijd gezegd?

Hij wuift naar Gerrit die hem nog eens inschenkt.

Het ging toch al jaren goed. Waarom was het dan nu ineens een probleem? Wat hij in zijn vrije tijd deed daar had toch niemand wat mee te maken? En dan die dreigementen. Het was nog altijd voor tweederde zijn bedrijf. Oh nee, 50%, hij had laatst een deel aan Margreet verkocht. Die dacht zeker dat ze nu de baas kon spelen.

En dan dat gezeur over dat hij op deze manier het bedrijf te gronde richtte. Ze hadden hem de band laten zien. O.K. het was misschien niet zo slim geweest om die nieuwe klant te woord te staan na een avond doorzakken. Maar er waren nog genoeg klanten te vinden toch?

Hij wuift weer naar Gerrit en tikt tegen het borrelglas. Gerrit begrijpt hem tenminste, zonder verder vragen schenkt hij een extra dubbele borrel in.

Laten ze de hik krijgen met hun “we wilden je alleen een spiegel voorhouden”

(Dit was weer een verhaal in het kader van Write on Wednesday en ook deze keer is iedere overeenkomst met bestaande personen of voorvallen louter toeval. Als je ook mee wilt doen of de andere verhalen over het onderwerp voor deze periode wilt lezen kijk dan eens hier: dan vind je de spelregels en de links naar de andere verhalen (in de reacties) © Frans54)
(N.B. deze keer is de opdracht door Plato geplaatst, als je de links naar de andere verhalen niet bij de link hiervoor aantreft kijk dan even hier)

Geen opmerkingen: