woensdag, mei 02, 2007

Familebedrijf - 3

Met een zucht legde Johan de schroevendraaier neer. Dat was klaar, nu alleen nog de nieuwe externe harde schijf aansluiten. Hij had zich opgesloten in zijn kantoor omdat hij wat aanpassingen door moest voeren. Ze moesten eens weten wat voor aanpassingen.

Onder de oude van Horken zou dit nooit gebeurd zijn, toen had hij er ook geen reden toe. Maar die Margreet had het gepresteerd om hem te vertellen dat het uit was met de leuke reisjes en de bonussen.

Nou, dan kenden ze hem niet. Alleen was dat mens laatst gaan zeuren over de winst: die klopte niet meer met wat er gecalculeerd werd. Ze wilde het accountantskantoor toch eens na laten kijken waar die afwijking door veroorzaakt werd, of de calculatietarieven wel correct waren en dergelijk. Daar ging hij gedonder mee krijgen.

Hij had eens gehoord dat veranderingen in een computerbestand vaak nog heel lang terug te vinden waren voor een expert. Die gok kon hij niet nemen. Hij had een identieke harde schijf gekocht als die in de computer en Margreet overtuigd dat er nodig een grotere externe schijf voor de back-ups moest komen.

Op de nieuwe schijf stond een exacte copie van de oude schijf, maar zonder dat de bezwarende wijzigingen op die schijf te vinden zouden zijn. Nu alleen nog een back-up op het nieuwe back-upstation maken. Toen die klaar was herstartte hij de computer, klikte op wat pictogrammen en glimlachte: alles bleek perfect te werken.

Een knappe jongen die hem nu nog wat maakte.

(Dit was weer een verhaal in het kader van Write on Wednesday en ook deze keer is iedere overeenkomst met bestaande personen of voorvallen louter toeval. Deze keer was het opgegeven onderwerp "Werken". Het is tevens het derde hoofdstuk in mijn verhaal "Familiebedrijf", de eerdere hoofdstukken vind je onder het label "Verhalen". Als je ook mee wilt doen of de andere verhalen over het onderwerp voor deze periode wilt lezen kijk dan eens hier: dan vind je de spelregels en de links naar de andere verhalen (in de reacties) © Frans54)

Geen opmerkingen: