dinsdag, mei 01, 2007

Oh ja.

Gisteren was het Koninginnedag. Niet dat er in mijn woonplaats veel van te merken was. Er was een kinderrommelmarkt aan de ene kant van het centrum die, waarschijnlijk door het warmere weer, iets drukker was dan vorig jaar maar waar ik bij gebrek aan kinderen weinig te zoeken had. En helemaal aan de andere kant van het centrum een grote mensen rommelmarkt waar een stuk of zeventig, voor het merendeel professionele, rommelmarkthandelaren, probeerde hun waren te slijten. En daartussen in een centrum waar voornamelijk de horeca open was terwijl de meeste winkels ook 's middags dicht bleven. Er moet nog een puzzelrit voor klassieke auto's geweest zijn maar toen ik rond de starttijd op de plaats was waar de start zou zijn kon ik alleen maar aanschouwen hoe een drietal klassieke sportwagentjes (2 Triumph's en een mij onbekend merk) vertrokken. En er moesten nog een dweilorkest en een marching band rondlopen waarvan ik alleen de marchingband een keer vanuit de verte heb gezien gedurende de twee uur die ik in het centrum was.

Voor de rest waren er nog wat aardigheidjes georganiseerd die bij iedere braderie ook al te aanschouwen zijn en was de sfeer nu niet bepaald feestelijk te noemen, op een normale doordeweekse dag heb ik het wel eens drukker en gezelliger gezien.

Toch ben ik niet met lege handen thuisgekomen: de plantjes handelaar stond er dit jaar weer dus ik heb gelijk maar 4 tomatenplanten en een courgetteplant ingeslagen (de komkommers had hij helaas nog niet). Hoewel het eigenlijk te vroeg heet te zijn staan de tomaten inmiddels in de tuin en de courgette in de bak op het terras, ik geloof er niet meer zo in dat er nu nog echte nachtvorst komt. Mocht dat wel zo zijn dan heb ik pech gehad en mag ik nog een keer vijfeneenhalve euro uitgeven voor nieuwe planten, maar als het weer zich een beetje sympathiek gedraagt heb ik misschien wat eerder tomaten en courgettes.

Geen opmerkingen: