zaterdag, mei 12, 2007

Weer (even) thuis.

Het weekje Rijswijk is prima bevallen. Hoewel het weer niet altijd meewerkte heb ik me toch wel vermaakt. Dinsdagmiddag na aankomst, met dank aan de NS die deze keer iets minder punctueel was zodat ik de stoptrein naar Den Haag (de Intercity stopt tegenwoordig niet meer in Voorburg) mistte en de volgende stoptrein moest nemen, die vervolgens ook weer een kwartiertje te laat in Voorburg aankwam, zijn we eerst naar de petanque vereniging waar mijn moeder lid van is (wat nou oud, ze doet aan Nordic walking, petanque, rijdt nog auto, heeft een volkstuin en nog een flinke collectie creatieve hobby's) gegaan. Hoewel het zeker 35 jaar geleden is dat ik dat spelletje speelde op de camping, met van die goedkope plastic ballen die met vloeistof gevuld waren om aan het gewicht te komen en toen onder de naam jeu de boules, bleek ik het redelijk snel weer een beetje op te pikken. Ook de spelregels, waar we bij jeu de boules nog nooit van gehoord hadden en ons zeker niets van aantrokken, bleken niet al te lastig te begrijpen. De eerste ronde verloor ik met mijn moeder met 13-3, de tweede - met een andere partner- met 13-6 en de derde ronde, met een derde partner, werd het 13-7. Maar wel in ons voordeel. Al met al wel een aardige bezigheid en de regen hield zich keurig koest tot we uitgespeeld waren.

Op woensdag zijn we even naar de volkstuin geweest en ook nu werkte het weer redelijk mee: hoewel het nogal stevig waaide bleef het droog. We zijn dus ook maar even in het park achter het volkstuincomplex gaan wandelen en hebben de natuurtuin even bezocht waar door het weer weinig vlinders te zien waren - ik heb alleen een paar klein geaderd witjes gezien - maar waar wel de rietorchissen en de ratelaar in bloei stonden. De rest van de dag hebben we het gezien het weer maar rustig aan gedaan: een wandeling over het strand om de zandsculpturen te bekijken leek ons net iets al te verfrissend worden.

Donderdag was mijn moeder jarig en hoewel de aanloop wat beperkt bleef - mijn ene broer zat op de Veluwe voor een weekje van de Citroënclub: op dezelfde camping waar ik volgende week zit - was het een gezellige dag en hebben we ons prima vermaakt.

Omdat mijn bagage voor volgende week niet zichzelf inpakt ben ik op vrijdag weer naar huis gegaan. Dat kwam ook wel zo goed uit omdat ze vrijdagavond het oud papier kwamen oophalen en ik een flinke doos vol klaar had staan. Weer werkte de NS niet optimaal mee en moest ik bij het overstappen een trein een half uur later nemen waardoor ik in Amersfoort een keer extra moest overstappen. Die 2 minuten die je in de nieuwe dienstregeling in Gouda hebt om op, danwel van, de stoptrein over te stappen is misschien toch een beetje krap bemeten.

Inmiddels ben ik redelijk bekomen van de reis en staat het grootste deel van de bagage voor maandag ingepakt. Nu alleen nog zien hoe ik het makkelijkst een weekendtas, een tent en een gitaarkoffer meesleep met het openbaar vervoer (de rugzak is geen probleem, zonder er verder bij na te denken heb ik verzonnen dat die mijn rug op kan).

Ik zal proberen om vandaag en morgen bij jullie een beetje bij te lezen om te zien of jullie nog iets bijzonders hebben gedaan of meegemaakt de afgelopen dagen om dan vervolgens maandag opnieuw op de bus en trein te stappen voor een week Veluwe.

Geen opmerkingen: