zondag, juli 22, 2007

Komkommertijd.

Weinig echt interessant nieuws dus. Dan kan ik me wel druk gaan maken over Wilders die zich druk maakt omdat iemand anders dan hij zelf het waagt het over toenemende invloed van de Islam op de Nederlandse cultuur te hebben - en dan nog wel zonder daarbij nadrukkelijk te vertellen dat dat een levensgroot gevaar is - maar eigenlijk kan die ouwe koek me niet bijster boeien.

Ik zou natuurlijk kunnen loggen over de door de dierenbescherming gewenste gordelplicht voor honden en katten en de mensen die daarop bij een bekende krant reageren met "een hond of een kat kan heel wat hebben, die overleven het wel en het is veel veiliger als ze gewoon los zitten want dan kunnen ze tenminste makkelijk uit de auto gehaald worden" - door het baasje dat net een flink aantal kilo's hond of kat in zijn nek heeft gehad zeker?

Aandacht schenken aan de vliegangst van Van Hanegem hoef ik ook al niet meer te doen, dat deed CiNNeR al, en voor commentaar op de Tour de France verwijs ik graag naar anderen die daar met veel meer verstand van zaken over kunnen schrijven, ik kijk alleen maar met veel plezier naar de individuele prestaties waarbij het me eigenlijk niet zo heel veel interesseerd wie er wint, als het maar een heroische strijd is.

Ik zou een venijnig stukje kunnen wijden aan de roetfilters op vrachtwagens waar Nederland enerzijds haantje de voorste wil zijn maar anderzijds ook halfgesloten filters subsidieert met € 6.250,== terwijl die maximaal voor 50% minder roet zorgen en niet voldoen aan de Arbo-eisen (die minimaal 70% reductie verlangen) zoals een slimme - maar iets te trage; de bestelling was al de deur uit - ambtenaar in Alkmaar waar men vuilniswagens van dergelijke filters wilde voorzien na enig onderzoek ontdekte. Wel zorgen deze filters vooral in stadsverkeer voor veel meer stikstofoxide uitstoot, en dat is een giftige stof die het stadsmilieu bepaald niet ten goede komen.. Dit terwijl er veel betere filters beschikbaar zijn en er nu een aardige kans is dat al die dik gesubsidieerde filters die al aangebracht zijn straks op grond van de dan Europese regels opnieuw vervangen moeten worden.

Ik doe dat echter niet, ik houd me gewoon bij de titel van dit log: het is komkommertijd: ondanks het slechte weer van de laatste tijd heb ik vandaag de eerste twee komkommers van eigen tuin kunnen oogsten.

Geen opmerkingen: