donderdag, juli 19, 2007

Toestanden.

Ik blijf het maar druk houden met de toestanden rond het nieuwe clubgebouw van de motorclub. Deze week troffen een briefje aan van Continuon (de netbeheerder voor de energielevering). De projectontwikkelaar zou zorg dragen voor de afsluiting in het oude gebouw (en dat is correct verlopen) en voor de aansluiting van het nieuwe gebouw.

Die aansluiting is er en we hebben ook gas en elektrisch. Blijkens het briefje was bij de netbeheerder was echter geen leverancier bekend en zouden ze als ze die niet binnen 5 dagen doorkregen de boel weer af sluiten. Wij hadden in de veronderstelling dat een en ander geregeld was op bericht van Nuon zitten wachten, maar kennelijk heeft men ons wel afgemeld op het oude adres, maar niet tevens de verhuizing naar het nieuwe adres doorgegeven.

Vanmorgen dus maar eens aan het bellen geweest met Nuon (Vitens van het water zal ook nog wel moeten) en in orde gemaakt dat er een nieuw contract komt voor levering van gas- en elektrisch op ons nieuwe adres. Maar toch weer met een probleempje: voor een correcte afhandeling heeft men wel de meterstanden nodig op het moment van overdracht (lijkt me ook wel handig, we zijn toch niet van plan de afname tijdens de bouw te gaan betalen) maar die hebben we niet. De projectontwikkelaar verwees ons hiervoor naar de Woningstichting met wie we uiteindelijk de gebruiksovereenkomst hebben (die overigens nog steeds niet definitief en getekend is, we hebben alleen een van beide zijden accoord verklaard concept). Bij de woningstichting wist men echter in eerste instantie niet eens dat men een dergeljik gebouw in beheer had. Na enig zoeken kreeg ik de persoon die net deze week de papieren op zijn bureau had gekregen. Hij kon echter ook niet zo snel vinden wat die meterstanden geweest moesten zijn.

Om drie uur heb ik nu dus een afspraak met hem bij het clubgebouw om te zien of we er samen uit kunnen komen. En ondertussen gaat de verdere rompslomp rond de inrichting en dergelijke ook gewoon door. Met het bij veel verenigingen gebruikelijke probleem dat het knap lastig is om vrijwilligers op de been te krijgen. Mensen die zeggen wel te willen helpen genoeg, maar het komt in de praktijk nooit gelegen. Toch moet het voor het einde van de bouwvakvakantie klaar: op 25 augustus zou het clubgebouw weer open moeten, op 1 spetember is er de jaarlijkse vakantie napraat en barbeque en voor 22 september staan de Open Dag en reunie op het programma en dan moet het er natuurlijk wel tiptop bij staan.

Het bijlezen van wat ik de afgelopen week gemist heb loopt dus weer wat vertraging op, terwijl ik toch echt wel benieuwd ben wat de andere deelnemers van de laatste Write on Wednesday opdracht er van gemaakt hebben.

Het zal wel rustiger worden als het gebouw eindelijk helemaal klaar en ingericht is, tot die tijd kan er af en toe wel eens even een paar dagen een daverende stilte neerdalen over dit log.

Geen opmerkingen: