vrijdag, september 21, 2007

Vliegenvangers.

Dat zijn als je ze in de natuur tegenkomt hele leuke vogeltjes. De kans dat dat gebeurd is echter niet bijzonder groot: het is een vrij zeldzaam beestje in Nederland. De afgelopen dagen kreeg ik echter de indruk dat de hele Nederlandse populatie in Den Haag was neergestreken.

Er werden heel wat vliegen afgevangen, af en toe stevig met stroop gesmeerd in de hoop er wat meer te vangen en het uiteindelijke resultaat was redelijk voorspelbaar.

De oppositie probeerde zoveel mogelijk indruk op de kiezers te maken door zo vaak en zo hard mogelijk tegen diverse regeringsplannen aan te schoppen. De regeringspartijen deden hun best om voor het oog van de camera met een minuscuul zakmesje nog wat verfraaiingen aan het bouwwerk van de regering aan te brengen. En de regering bekeek onder aanvoering van JPB - die af en toe dacht dat hij de leukste thuis was - het een en ander de meeste tijd minzaam lachend en stond wat van het priegelwerk van de regeringspartijen toe zodat deze zich flink op de borst konden kloppen.

Dat laatste heb ik al zo vaak gezien dat ik me serieus afvraag of dat schaafwerk door de eigen partijen niet al van te voren is ingecalculeerd. Ik wacht dus maar met verder commentaar op de plannen tot de begrotingsbehandeling en de behandeling van de afzonderlijke voorstellen omdat waarschijnlijk pas dan echt duidelijk wordt wat er van een en ander terecht gaat komen.

Er was wel iemand die nog enige smaak aan het geheel gaf. Maar helaas was dat een behoorlijk bedorven smaak. Dat krijg je nu eenmaal als iemand maar door blijft trekken aan een dood paard zonder ooit tot het besef te komen dat hij verkeerd bezig is.

Geen opmerkingen: