dinsdag, oktober 23, 2007

Het zal allemaal wel.

Op het ogenblik ga ik wat inspiratieloos door het leven. Al die vage gebeurtenissen in het nieuws kunnen me maar matig boeien, ik pak wel een boek en lees wat aangenamere teksten.

Rita wil dat we trots zijn op Nederland terwijl ze te pas en te onpas staat te roepen over wat er niet deugt? Ze doet haar best maar.

Fietsers mogen rustig een walkman of MP3 speler gebruiken om zich van de rest van het verkeer af te sluiten want "zolang ze hem niet te hard zetten" scheelt het misschien één slachtoffer per jaar. Hoeveel het scheelt als ze hem wel hard zetten vermeldt de geschiedenis niet. Goed voor het wegwerken van de wachtlijsten bij de KNO-artsen is het in ieder geval niet. Moet ik daar nu een logje over gaan schrijven?

In Amsterdam gaan nog elke nacht een of meer auto's in vlammen op omdat er kennelijk mensen zijn die het ongepast vinden dat een politieagent die zich in een levensbedreigende situatie bevindt iets terug doet. Ernstig? Uiteraard. De kranten staan er echter al vol mee dus wat heb ik daar eigenlijk aan toe te voegen?

En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar daar zitten jullie vast ook niet op te wachten. De inspiratie komt vast wel een keer terug en dan heb ik ongetwijfeld weer praatjes genoeg.

Oh, één ding dat ik toch even kwijt wil: toen we nog de gulden hadden werd de koers van de dollar aangegeven in de vorm "je betaalt (of krijgt) ... gulden voor een dollar". Wat ik nu totaal niet snap is waarom dat met de overstap naar de Euro helemaal omgekeerd is en we nu te horen krijgen hoeveel dollar een Amerikaan voor een euro moet betalen. Wat interesseert mij dat. Ik ben geen Amerikaan en heb geen dollars, ik wil weten hoeveel euro's ik moet inleveren voor een dollar (of voor een aantal dollars, met één dollar doe je ook in Amerika tegenwoordig niet zo heel veel meer).

Ik blijk trouwens niet de enige te zijn die het wat vreemd en verwarrend vind. Vanmorgen wist het RTL nieuws te melden dat de dollar gedááld was: tot onder de € 1,42. Fout, fout, fout: als je minder dollars voor een euro hoeft te betalen is de dollar gestegen!

Geen opmerkingen: