vrijdag, november 02, 2007

Bobbytrap.

Volgens de Amsterdamse politie werd bij de recente ontruimingen een boobytrap (in dit geval meer een bobbytrap) aangetroffen die de agenten ernstig in gevaar had kunnen brengen. Het OM wil de daders vervolgens wegens poging tot moord.

De krakersbeweging stelt dat het hele verhaal onzin is en dat het juist een steunbalk was. De politie zou niets te vrezen hebben gehad zolang ze niet zelf aan die steunbalk gingen zagen.

De waarheid zal wel nooit helemaal duidelijk worden. En dat heeft de politie dan aan zichzelf te danken: die verteld namelijk dat men "binnenkort" met foto's van de val zal komen. Foto's die op dit moment nog niet beschikbaar zijn. Daarmee maakt men het de kraakbeweging wel erg makkelijk om te stellen dat die foto's naderhand geënsceneerd zijn.

In deze tijd van digitale camera's is de kreet "de foto's zijn nog niet beschikbaar" wat ongeloofwaardig. Zelfs als de politiefotograaf nog ouderwets met filmrolletjes zou werken zou een dag ruimschoots voldoende moeten zijn om die foto's te ontwikkelen en af te drukken.

Tegen vallen die mensen in gevaar brengen heb ik ernstige bezwaren. Ik heb echter ook ernstige bezwaren tegen manipulaties door het bevoegd gezag. Het wordt ons in dit geval niet echt makkelijk gemaakt om te bepalen welke van deze twee zaken zich hier nu eigenlijk voordoet.

Geen opmerkingen: