zondag, december 30, 2007

De laatste lootjes.

Zowel voor wat betreft dit jaar als waar het het vervolgverhaal betreft. Vandaag (oh nee: het is twaalf uur geweest, dus gisteren) een voor mijn gevoel wat te lange aflevering die ik liever in tweeën zou hebben geknipt. Dan zou ik echter zeker niet dit jaar de ontknoping halen en dat blijft toch wel de bedoeling. Morgen dus alweer de volgende aflevering, hopelijk kan ik daar nog wat in snoeien zonder dat de essentie verloren gaat anders wordt het weer iets van de lengte van aflevering 27.

Morgen ook alvast wat voorbereidingen voor het bakken van de bollen en flappen voor oud en nieuw: de olie in de frituurpan verversen, rozijnen eerst goed weken en daarna te drogen zetten zodat er ook weer niet teveel water in het beslag komt (dat geeft maar extra spatterij en belemmert het rijzen wat) en de ananas (sachijven) uit laten lekken en daarna in een vergiet op een bord in de koelkast zetten tot maandag morgen. Verder alle ingrediënten overzichtelijk uitstallen en mixer, weegschaal, spatels, lepels en dergelijke klaarzetten zodat ik dat maandagmorgen niet meer hoef te doen.

En dan oudejaarsdag weer een uur of 6-7 aan het appels schillen, ontklokhuizen en snijden, bananen pellen en vierendelen en bakken voor een 150-200 baksels. Gelukkig is het maar een keer per jaar Oud en Nieuw, dan blijft het tenminste leuk. En zien de voorlaatste aflevering van het vervolgverhaal tussendoor ook op het log te zetten, waarna op 1 januari nog een epiloog volgt.

Geen opmerkingen: