woensdag, december 12, 2007

Verlichte geest maag.

Na gisteren op alleen een ontbijt en zes pakjes drinkvoeding geleefd te hebben was het vanmorgen tijd voor het maagledigingsonderzoek. Het daaraan verbonden ontbijtje, bestaande uit een boterham met kaas, een beschuitje met kaas, een beker thee (zonder suiker) en een boterham met radioactief gemaakte jam, was dan ook zeer welkom.

Daarna volgde anderhalf uur foto's maken. Steeds in setjes van twee: een van voren en een van achteren, om te kijken waar die jam gebleven was en wat de voortgang ervan was. Leverde moeilijke plaatjes op waarop het onderste deel van mijn slokdarm, mijn maag en op het laatst het begin van mijn darmen zichtbaar werden door spikkels en vlekjes in verschillende grijstonen.

Het oordeel over het resultaat is uiteindelijk aan de dokter en ik hoop dat binnenkort te horen te krijgen. Aan het eind bleek echter ineens een plek in die grijstonen te verschijnen op een plaats waar die niet verwacht werd. Reden om nog een extra opname te maken vanuit een andere hoek zodat de dokter kan bekijken wat die vlek daar doe, hoe hij daar komt, of die iets te betekenen heeft en of die misschien (mede) een verklaring voor mijn klachten kan vormen.

Ik moet het maar weer even afwachten. Ondertussen ga ik het feit dat ik al om kwart over zes op moest om de bus te halen (gelukkig hoefde ik niet te ontbijten ;( ) eerst maar eens compenseren. De nieuwe aflevering van het vervolgverhaal houden jullie dus tegoed, misschien dat ik er vanavond aan toe kom, anders morgen.

Geen opmerkingen: