maandag, december 17, 2007

Wat nou "onthaasten"?

Een brit dreigt een stevige boete van ongeveer € 175,-- aan zijn broek te krijgen omdat hij zijn fast-food te langzaam op at. Hij at zijn hamburger bij het wegrestaurant van McDonalds in de buurt van Gatwick rustig op, ondertussen ontspannen luisterend naar de radio tijdens zijn lunch.
Dat dreigt hem nu duur te staan te komen: enkele weken later kreeg hij een brief van de exploitatiemaatschappij van de parkeerplaatsen bij de McDonald's waarin hij gesommeerd werd een fikse boete te betalen. Het bedrijf houd een maximum van 45 minuten aan voor het verorberen van je aankopen en hij had er vier minuten langer over gedaan. Hij wordt nu belaagd met aanmaningen, een steeds hoger oplopende boete en de deurwaarder.

Schrale troost: Hij is niet de enige Brit die wordt gestraft voor te langzaam leven: een bejaard echtpaar in Wiltshire kreeg een vermaning van een supermarkt omdat ze te lang over het winkelen deden.

Ik hoop toch niet dat dit soort gekkigheid naar Nederland overwaait. Ik leef namelijk ook niet zo snel en heb net twee dagen gedaan over het schrijven van de kerstkaarten. Morgen gaan ze op de bus en ik ga er toch van uit dat ik geen boze brieven van TNT krijg omdat ik te langzaam geschreven heb.

Inmiddels zijn de eerste 15 kaarten hier ook aangekomen, er zullen er de komende dagen nog een stuk of veertig bijkomen die allemaal een plekje gaan vinden tussen de lampjes van het 120-lamps snoer.

Geen opmerkingen: