zaterdag, december 08, 2007

Wisseltruc.

Niet alleen PABO-studenten blijken slecht te kunnen rekenen, ook winkeliers en verslaggevers kunnen er wat van. Een Leeuwarder winkelier had bijna een wisseltruc uitgehaald in zijn eigen nadeel en haalde daarmee nog de krant ook. Wat is het geval?

Een jonge crimineel had begin dit jaar in zijn winkel goederen gekocht voor € 95 en betaald met een vals briefje van € 100. De jongen werd gepakt en veroordeeld tot een taakstraf en de winkelier eiste schadevergoeding.

Vorige week verscheen de jongen met zijn moeder in de winkel en overhandigde een, deze keer hopelijk echt, briefje van honderd. Hij gunde de winkelier zelfs een extraatje en hoefde geen wisselgeld. Iemand (de winkelier?) was zo onder de indruk van dit gebaar dat de Leeuwarder Courant werd ingeseind. De verslaggever, ook al niet veel wijzer, vond het zo mooi dat hij er een berichtje over schreef dat vandaag op de voorpagina van deze krant verscheen.

Stelletje slimbo's: dat wisselgeld had hij al gehad toen hij de eerste keer dat valse briefje inleverde en de schade van de winkelier was dus gewoon € 100. Niks extraatje, helemaal geen mooi gebaar en dus ook geen juichend bericht op de voorpagina waard.

Geen opmerkingen: