donderdag, september 04, 2008

Joehoe. daar ben ik weer.

Inmiddels is alle post gelzen en voorzover nodig afhandeld, is het wasgoed door de wasmachine en de droger gehaald, dekoelkast weer gevuld met kaas, melk vleeswaren, toetjes e.d. en is er ook weer een voldoende voorraad fruit in huis.

De tuin heeft zich gedurende mijn afwezigheid goed gehouden: ik heb alweer 10 komkommertjes, ruim een kilo tomaten en de nodige bramen en aardbeien mogen oogsten. De eerste bos worteltjes van eigen tuin is ook verorberd en de huishoudelijke hulp heeft het stof van anderhalve week vakkundig verwijderd.

Over de vakantie zelf heb ik eigenlijk niet zo veel te melden: veel dezelfde mensen die andere jaren in Bentheim zijn, dezelfde dieren (hoewel de rotweiler Odie er wel een speelkameraad bij heeft gekregen in de vorm van Maxie, een reu van hetzelfde ras) en om de week vertrouwd te beginnen leek het weer zelf hetzelfde te worden als de afgelopen jaren: nogal frisjes met het nodige water. Gelukkig verbeterde dat vanaf donderdag aanzienlijk en werd het op zondag zelfs wat te warm voor het afbreken en inpakken van de tent. Maar beter zo dan wat de mensen die een paar dagen langer bleven kregen: wij hadden alles kurkdroog mee naar huis, zij hebben dezelfde buiten die hier van zondag op maandag kregen ook gehad dus veel zullen die langblijvers niet droog thuis hebben gekregen.

De ijssalon leverde weer grote en (in ieder geval voor Nederlandse begrippen) goedkope ijsjes, KiK zorgde voor een voordelige aanvulling van de klerenkast en de Aldi werd door een aantal mensen vakkundig van de voorraad drank ontdaan. Tenslotte waren zaterdag de radiomarkt en de grote "Flohmarkt" in het slotpark dankzij de meewerkende weergoden een groot succes en heb ik mezelf en de rest van het gezelschap de laatste dagen vermaakt met mijn gitaar.

Over tot de orde van de dag.

En die hield voor vandaag een bezoek aan Groningen in voor de driemaandelijkse controle. Alles tot nu toe in orde (de uitslagen van het bloed volgen nog maar daar verwacht ik ook geen spectaculaire dingen van) dus ik ben weer voor drie maanden goedgekeurd.

Morgen maar eens zien of er een nieuw Write on Wednesday onderwerp is en wat spitwerk verrichten in mijn bovenkoamer in de hoop wat materiaal naar boven te halen voor een bij het onderwerp passend verhaal. En daarna zal ik maar eens een poging gaan doen een beetje vlot door al jullie schrijfsels heen te geraken (verwacht dus niet te veel commentaar: overal even snel een losse flodder afvuren als "leuk verhaal" of iets dergelijks is niet helemaal mijn stijl).

Geen opmerkingen: