maandag, november 24, 2008

Een gewaarschuwd mens....

.... hoeft niet meer zelf na te denken.

Terwijl aan de ene kant onze regering ons steeds weer oproept om toch vooral onze eigen verantwoordelijkheid te nemen en de gemeente waar ik woon expres onoverzichtelijke verkeerssituaties schept om de verantwoordelijkheid weer bij de verkeersdeelnemers te leggen doen andere, en soms zelfs dezelfde, instanties hun uiterste best ons die eigen verantwoordelijkheid zoveel mogelijk uit handen te nemen.

Na het weeralarm, smogalarm, verkeersalarm en dergelijke vond nu de ANWB het tijd om met een spitsalarm te komen. Dit om te voorkomen dat Nederland door het slechte weer helemaal vast zou lopen met meer dan 500 kilometer file tot gevolg.

Volgens de een overdreven, volgens de ander een groot succes. Voor beide partijen gelden de niet langer dan gebruikelijke files van vandaag als bewijs voor de manier waarop zij het zien.

Van mij hoeven al die alarms helemaal niet: wat is er mis met 's morgens of de avond te voren naar het weerbericht luisteren, voor vertrek uit het raam kijken en dan op je gezonde verstand afgaan? Nu krijg ik de indruk dat er juist meer mis gaat omdat mensen de weg op gaan alsof er niets aan de hand is als er geen alarm is afgegeven.

P.S. nog een goede raad voor de ANWB: een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus kijk maar uit dat jullie de files niet juist vergroten.

Geen opmerkingen: