woensdag, april 22, 2009

Armoe in de gezondheidszorg.

Je verwacht misschien dat ik na deze titel begin over de plannen die minister Klink met de gezondheidszorg heeft. Daar zou ik echter last van maagzuur van krijgen en die tebletten worden straks niet meer vergoed. Als ik daar vervolgens van in de stress schiet heeft de minister de vergoeding voor de psycholoog verlaagd en mag ik daar dus meer voor gaan betalen. Om vervolgens te ontdekken dat ik voor minder twee keer zoveel moet betalen.

Ik begin er dus niet meer aan.

Nee, waar ik het even over wil hebben is de rampzalige situatie bij de zorgverzekeraars die zich niet eens meer een deugdelijke administratie kunnen veroorloven.

Hoe ik daar bij kom? Vorig jaar kreeg ik ineens een bedrag overgemaakt van Loyalis dat niet voor mij bestemd was. Ik heb ze toen gemaild en het bedrag teruggestort. Je zou verwachten dat ze dan hun administratie nakijken en de fout herstellen. Daar hebben ze echter kennelijk geen personeel meer voor. Zal wel wegbezuinigd zijn in verband met de erbarmelijke financiële positie waarin ze verkeren.

De afgelopen maand kreeg ik namelijk nog twee keer een bedrag overgemaakt. Hoewel er steeds andere namen bij staan heb ik op grond van de erbij vermelde declaratienummers de indruk dat al dat geld voor een en dezelfde persoon of instelling bestemd is. Kennelijk dus een zorgverlener die doordat Loyalis zich geen deugdelijke administratie meer kan veroorloven nu in ernstige armoede verkeerd.

Of zou minister Klink zonder het iemand te vertellen hebben besloten dat die korting op de specialisteninkomens die hij in gedachten heeft maar overgemaakt moet worden aan mensen die er meer behoefte aan hebben? In dat geval wordt hij bedankt.

Ik wacht ondertussen deze keer maar af of Loyalis zich deze keer wel geroepen voelt om enige vorm van reactie op mijn mailtje te laten volgen, vorig jaar kom er niet eens een bevestiging - en al helemaal geen bedankje - af.

Geen opmerkingen: