zaterdag, mei 30, 2009

Nog meer plantjes.

De bloemen in het vorige log waren allemaal van redelijk bekende tuin- en/of parkplanten of bomen. Maar voor wat kleur en fleur ben je echt niet aangewezen op gecultiveerde planten. Neem nu een eenvoudig "onkruid" als de smeerwortel. Volop kleur in volle trossen en op bijna iedere vochtige grazige lokatie in Nederland te vinden.

Zelf die kleur heb je trouwens eigenlijk niet eens nodig om een fraaie foto te kunnen maken. Want zeg nou zelf: als je even wat beter kijkt is zo'n bloeistengel van de weegbree toch ook schitterend? En zo zijn er veel meer eenvoudige bloeivormen te vinden die als je er even de tijd voor neemt om ze eens goed en van wat dichterbij te bekijken veel meer te bieden hebben dan je op het eerste gezicht zou denken.
En het kan zelfs nog eenvoudiger. Een simpele grashalm. In ieder niet te enthousiast onderhouden tuin, op elke plaats waar niet voortdurend gemaaid wordt, te vinden. Op de juiste manier bekeken in al zijn schijnbare eenvoud is dat toch ook een schitterende bloeivorm.

Het is gewoon een kwestie van als je het mooie niet direct ziet even wat beter en wat dichterbij gaan kijken. Dan komt veel verborgen fraais voor je tot leven.

Geen opmerkingen: