maandag, september 28, 2009

Druk weekje.

Zoals gebruikelijk had ik na het lange weekend in Brabant weer even tijd nodig om bij te komen. Alleen kwam daar niet zo heel veel van terecht: dinsdagmorgen om acht uur stond de schilder bij mij voor de deur om de buitenkant van de woning weer eens goed in de verf te zetten. Met tot gevolg dat ik niet na het innemen van de eerste portie medicijnen om half acht weer een paar uur terug in bed kon duiken of op de bank wat verder dommelen. En die schilder kwam ook nog tot en met zaterdag iedere dag weer op dit onzalige tijdstip opdagen.

Nu had ik natuurlijk gewoon alle ramen en deuren open kunnen zetten en me verder rustig kunnen houden: die schilder redt zich echt wel. Ik krijg als iemand anders hard aan het werk is echter altijd de neiging om zelf ook maar met iets aan de slag te gaan.

Heeft ook zo zijn voordelen trouwens: de schuur is weer eens helemaal opgeruimd zodat ik nu niet meer in een onoverzichtelijke stapel reststukken hoef te zoeken als ik een stukje hout nodig heb: het ligt allemaal weer keurig gesorteerd in de stelling. Diverse afsluitbare bakken zijn voorzien van etiketten en gevuld met diverse spullen die in de tuin te pas komen. Zo zitten alle onderdelen van de tuinslang - sproeikoppen, koppelingen etc - nu in een bak, net als de pokon,coniferenmest, rodondendronmest en rozenmest (tuinmest, koemest en kalk haal ik zakken van een formaat dat niet in die bakken past) en staat er een bak met het label "vergif", want hoezeer het gebruik van gif mij ook tegenstaat, soms ontkom je er niet aan en dus heb ik een kleine collectie van spul dat mij van slakken, wespen, luizen, roest in de rozen en hardnekkig onkruid moet verlossen.

Eenmaal klaar met de schuur bleek de schilder nog lang niet helemaal rond het huis te zijn en heb ik mij dus verder op de tuin gestort waar inmiddels het een en ander aardig uitgebloeid raakt en dus wel een snoeibeurtje om het uitgebloeide spul er uit te halen kon gebruiken.

Met woensdag ook nog een verjaardag was mijn week goed gevuld en kwam er van bijkomen weinig terecht. Ik ben ook pas ongeveer op de helft van de ruim 300 foto's die ik afgelopen weekend nam, maar dat is genoeg om alvast te beginnen met het schrijven van logjes hier over. En deze week krijg ik gelukkig wat meer rust: weliswaar donderdag weer een verjaardag, maar de schilder heeft deze week een andere klus en komt pas zaterdag weer om de laatste puntjes op de i te zetten.

Geen opmerkingen: