zondag, december 20, 2009

Ja zeg, het is nu wel mooi geweest.

Toen ik vanmorgen, of eigenlijk bijna middag: ik had vannacht de aflevering van Morse uitgekeken omdat ik deze nog niet gezien had, wakker werd en het gordijn open schoof keek ik uit over een verse witte wereld. Zelfs het paadje door de tuin was weer maagdelijk wit.

Er bleek enkele centimeters verse sneeuw bijgekomen te zijn. Sneeuw die kennelijk nogal had gestoven want terwijl er op de ene plaats net 2 centimeter verse sneeuw lag was dat op andere plaatsen 10 centimeter of zelfs nog meer: op sommige punten zijn de paadjes door de sneeuw, toch al gauw ruim dertig centimeter diep liggend, tot de rand toe vol gestoven.

Ik heb ondertussen wel een beetje genoeg van thuiskomen met schoenen vol met sneeuw, dus ik denk dat ik het vandaag maar eens rustig vanuit huis ga bekijken.

Vergeet ondertussen met al die sneeuw de vogeltjes niet: veel mensen klagen wel, vooral degenen die de weg op moeten, maar die vogeltjes zijn degenen die er pas echt last van hebben.


(Foto door het raam genomen, dus niet optimaal) Het stoof nog steeds behoorlijk vanaf de daken dus ik had geen zin om de deur open te doen, bovendien zijn dan alle vogels gelijk vertrokken. De houders met voer hebben weer een aardige witte hoed gekregen: hoewel dit een foto van eerder deze week is komt dit goed overeen met het huidige beeld.

Misschien dat ik vandaag ook gelijk de upgrade/update van het reageergeval ter hand neem. Na jarenlang naar tevredenheid gebruik te hebben gemaakt van Haloscan blijken ze wat uit hun jasje gegroeid te zijn. De servers werden te klein en dat leek ze een goed moment om de zaken maar aan een andere partij over te doen. In de toekomst schijnt het reageergeval Echo te gaan heten.

Het is dan ook niet meer gratis, maar die $ 9,75 per jaar daar kom ik ook nog wel overheen (lees: ik ben te lui om iets anders te zoeken, ook niet tevreden over de reageermogelijkheid van Blogger en heb dus geen idee waar ik 5 jaar reacties zou moeten stallen).

Mocht je op een gegeven moment niet kunnen reageren of zelfs helemaal geen reacties meer zien dan is er iets fout gegaan (het omschakelen zou een geheel automatisch gebeuren moeten zijn, maar mijn vertrouwen in automatiek is nadat in een grijs verleden een automaat mijn kwartje opvrat zonder mij mijn flesje Fanta te geven niet optimaal).

Als mijn hele log ineens weg is ging er nog veel meer fout, maar heeft het weinig zin hier te vertellen dat ik wel weer terugkom als dat is opgelost: dat kunnen jullie dan toch niet lezen.

Geen opmerkingen: