donderdag, april 29, 2010

Nog meer rust.

In ieder geval hier op mijn log, bij mij thuis was het "iets" minder rustig. Allereerst help ik een aantal mensen met een klein eigen bedrijfje met hun administratie en die moesten wel even de btw aangifte over het eerste kwartaal in orde hebben. Hoewel ik altijd direct na het einde van het kwartaal even bel om ze daar op te wijzen zien ze altijd weer kans om allemaal pas de laatste week met hun papieren aan te komen zetten. Van een is dat niet zo'n probleem: die levert kladkasstaten in met de btw erbij vermeldt dus daar hoef ik alleen even te controleren of omzetten en btw bedragen met elkaar overeenstemmen. De anderen werken echter ondanks pogingen ze wat ordelijker te laten werken nog steeds volgens het schoenendoos systeem zodat ik alle bonnen eerst moet sorteren en dan in het zelf ontwikkelde excell werkblad in mag voeren. Daar gingen dus deze week heel wat uren in zitten. Gelukkig betalen ze me ook per uur zodat ik er wel een leuk reservepotje aan overhoud voor mijn vakantie in de week van Hemelvaart.

Wat ook nog een aanvulling op dat potje moet gaan opleveren is Koninginnedag: jarenlang was hier geen echte vrijmarkt. Er was een beperkt gebied in een park waarvoor je een plaats moest reserveren om er te mogen staan en waarvoor je dan nog moest betalen ook. Niet wat ik versta onder een vrjimarkt.

Dit jaar is men daar echter van af gestapt en is er in het hele centrum echt een vrijmarkt. Reden om wat vervoer te organiseren zodat ik met de nodige restanten van een nalatenschap die ik ooit af moest wikkelen en wat eigen overtollig geworden spul morgen een leuk plekje op kan zoeken. Wat ik mee wil slepen zijn acht bananendozen met boeken, een grote partij voorraadbussen van DE, opbergdozen en -doosjes, autoaccessoires, diverse computertoebehoren, een doos met doublures in mijn collectie Johnny Cash LP's/CD's/DVD's, een situpbench, wat oude (analoge) fotospullen, een wijnrekje en wat klein spul om diverse dozen en kratten verder op te vullen.

Ik ga er maar niet van uit dat ik alles kwijt zal raken, maar als ik maar twintig procent kwijt ben ben ik tevreden en heb ik al heel wat ruimte in de rommel/hobbykamer teruggewonnen.

Nu alleen nog zien dat ik morgen om half zes wakker ben (je mag vanaf zeven uur een plaats innemen en voor die tijd wil ik nog wel ontbijten, een lunchpakket maken en een thermos vullen met koffie) zodat we om half zeven de auto vol kunnen stouwen (worden waarschijnlijk twee ritten dus we zijn met drie man zodat er een in het centrum bij de spullen kan blijven terwijl we de tweede lading ophalen).

Hopelijk blijft het droog: met 8 dozen boeken in de regen staan lijkt me niet ideaal (ik heb wel een flinke lap plastic bij me maar dan kan niemand meer zien wat er in de dozen zit en dat lijkt me de verkoop niet te bevorderen).

Geen opmerkingen: