zondag, mei 23, 2010

In een rijtuigie....

Ondanks het af en toe wat frisse weer hebben we ons prima vermaakt op de Veluwe. Allereerst natuurlijk met wandelen (ik heb ruim zeventig kilometer te voet afgelegd in acht dagen). Veel foto's heb ik echter niet gemaakt in de bossen: er stond nog weinig in bloei en de bewolking nodigde ook niet uit tot het fotograferen van fraaie doorkijkjes: die worden juist fraai door het lichtspel.

Niet alleen mijn eigen voeten zijn echter goed gebruikt: Paul had dit jaar zijn paard en rijtuigje meegenomen zodat ik ook twee middagen naar de kont van het paard heb zitten kijken. De eerste keer helemaal over bospaden en wat hobbelt zo'n rijtuigje dan, vooral als Michel even een stuk in galop werd gezet. Omdat dit zowel voor mijn rug als voor Michel nogal zwaar was (mijn rug kon niet zo tegen het hobbelen en Michel moest er in het heuvelachtige terrein af en toe stevig aan trekken, ook omdat er onder een dun vochtig laagje nog een heleboel mul zand bleek te liggen. De tweede dag hebben we dus wat grotere paden en wat verharde wegen aangehouden.

Uiteraard moesten er af en toe ook boodschappen worden gedaan en dat vormde een goede aanleiding voor een bezoek aan Dieren en aan de aldaar gestationeerde visboer die deze week een flink aantal lekkerbekjes meer verkocht zal hebben dan hij gewoon is.

Verder hebben we uiteraard regelmatig de honden uitgelaten: Odi en Max de rottweilers, Beethoven en Brandal de boxers en Jackie de Jack Russell, die van het gestoei en gespeel met zijn grotere neven en nichten maar geen genoeg kreeg en daardoor 's avonds zo uitgeput was dat zelfs de lekkere hapjes op de bbq zijn interesse niet meer konden wekken. Jack bleef gedurende het gehele bbq-festijn op zijn bankje liggen onder een dekentje en een fleecejas. Slechts af en toe wierp hij een lodderige blik in het rond, zich kennelijk afvragend wat al die drukte te betekenen had, maar zonder enig animo om dat zelf dan maar eens te gaan onderzoeken.

BBQ'en en grillen hebben we regelmatig gedaan deze week: waarvan een keer in de schuur van de camping omdat het buiten wel erg fris was en er regen leek te dreigen (van die regen is uiteindelijk niets gekomen, maar een verregende bbq voorkomen leek ons wel zo verstandig).

Sommigen hadden overigens hun bbq-lessen kennelijk in een crematorium gevolgd gezien de regelmatig oplaaiende steekvlammen.

Geen opmerkingen: