zaterdag, mei 22, 2010

Koud?

Door hoeveel mensen ik voor gek ben uitgemaakt omdat ik de week van Hemelvaart op de Veluwe ging kamperen heb ik niet bijgehouden, maar het waren er heel wat. Het viel echter best mee met de kou, hoewel ik wel een dag later ben vertrokken omdat het weerbericht van vrijdag niet verder kwam dan een graad of zeven en de nodige regen. Zaterdag knapte het echter op en volgens de buienradar zou de laatste motregen tussen elf en twaalf uur ook op de Veluwe weggetrokken zijn zodat ik met behulp van bus en trein om een uur of één op het station in Dieren stond met mijn kampeeruitrusting.

Het enige probleem was het laatste stukje naar de camping: de lokale taxi kon pas na anderhalf a twee uur een taxi leveren en om nu zo lang duimen te gaan zitten draaien op het station zag ik niet zo zitten. Gelukkig had ik het telefoonnummer van een van de anderen van de groep die inderdaad al gearriveerd was en mij even van het station gehaald heeft.

Na het opzetten en inrichten van mijn tent kwam die ook met het voorstel om 's avonds samen met hen wat stukken vlees op de grill te gooien. Een prima idee dat dan ook met beide handen werd aangegrepen. Na een bezoek aan de Spar had ik brood, beleg, drinken en wat stukken vlees om op die grill te gooien en kon de vakantie echt beginnen.

Een vakantie die door de wind wat fris verliep, maar in het bos had je daar een stuk minder last van, en alleen op dinsdag ontsiert werd door een hele dag regen (ook in de nacht van dinsdag op woensdag viel nog het nodige water, maar dat geruis op het tentdak is juist prima om bij in slaap te vallen) terwijl het de rest van de week bleef bij een enkel spatje motregen en de temperatuur heel langzaam iets hoger werd tegen het einde van de week. Zondag mocht ik dus bij het mooiste weer van de hele week de boel weer inpakken.

Of de nachten dan niet koud waren? Volgens mij niet: als het koud is gooi ik meestal 's nachts mijn jas over het voeteneind van de slaapzak en ik heb die er een paar keer in de loop van de nacht zelfs weer afgegooid omdat het wat te veel van het goede was. Boven nul is het niet koud als je een goede kampeeruitrusting hebt ;)

Over wat we die week zoal uitgespookt hebben later meer.

Geen opmerkingen: