donderdag, juni 10, 2010

Niets te melden?

Nee, eigenlijk juist van alles en nog wat te melden. Alleen een beetje te weinig tijd en fut om dat ook daadwerkelijk te doen.

Dat de grote schoonmaak in de tuin door mijn moeder dit voorjaar niet is gebeurd begint zich nu te wreken: het onkruid tiert welig en bezorgt me bijna een dagtaak. Met als enige resultaat dat ik als ik aan het einde ben weer van voorafaan kan beginnen. Het vergt voor mij gewoon veel tijd en dan krijg ik hem doordat ik niet alles zie en niet alles kan doen nog steeds niet zo schoon als mijn moeder hem kreeg.

Dan blijven ook nog de vragen om hulp bij belastingpapieren maar komen. Eigenlijk zou ik ondertussen een keer een stop in moeten stellen en geen nieuwe mensen meer moeten helpen. Dat vind ik echter ook weer zo sneu: de meesten die bij me aankloppen kunnen het geld, al is het soms maar een paar tientjes, dat ze van de belastingdienst terug kunnen krijgen uitermate goed gebruiken.

Nu had ik natuurlijk verder kunnen gaan met mijn verslagen van de open ateliers Oosterhout 2009: ik heb nog genoeg foto's van ateliers die ik bezocht en nog niet besproken heb. Of ik had wat kunnen gaan doen met de WoW en WE-300 schrijfopdrachten van de afgelopen weken. Met alle drukte is de fut en daarmee de inspiratie er de meeste tijd echter wat uit.

Goede reden om dit weekend weer eens naar Brabant te trekken. Waar mijn vrienden zelf aan een expositie deelnemen en waar bovendien dit weekend door Paul Monteiro een groot feest wordt georganiseerd ter gelegenheid van het vijf-jarig bestaan van de stichting Kleurrijk Leven (die voor een belangrijk deel drijft op de opbrengsten van zijn kunstwerken en die steun biedt aan HIV geïnfecteerde kinderen in Suriname).

Geeft mij tevens de kans zondag mijn verjaardag daar te vieren en dat komt me dit jaar wel zo prettig uit: het zal voor het eerst zijn sinds ik in Friesland woon dat mijn moeder niet een paar dagen overkomt. Veel andere visite komt er nooit, de meesten houden het in verband met de afstand bij een kaartje of telefoontje, dus word ik momenteel weer even extra met mijn neus op het overlijden van mijn moeder gedrukt. Verandering van omgeving zal vast, een beetje, helpen.

Hopelijk wordt het een mooi en aangenaam weekend. En neem op mijn verjaardag maar een extra koekje o.i.d. bij de koffie.

Geen opmerkingen: