donderdag, september 16, 2010

Open Ateliers Oosterhout 2010

Afgelopen zondag vond de officiële opening plaats van alweer de 20e Open Ateliers Oosterhout in Basiliek Sint Jan de Doper in Oosterhout waar de hele week een overzichtstentoonstelling van de werken van de deelnemende kunstenaars op het thema van dit jaar; "20", is te bezoeken.

Aanstaande zaterdag en zondag (18 en 19 september) kunnen tussen 10 en 20 uur de ateliers van de deelnemende kunstenaars worden bezocht, waaronder veel voor mij inmiddels bekende namen maar ook een aantal namen die ik nog niet kende, ofwel omdat ik de vorige keren niet aan het bezoeken van hun ateliers toekwam, ofwel omdat ze nieuw zijn toegevoegd aan de lijst van deelnemers die inmiddels ruim 30 kunstenaars omvat.

Er is dus voor ieders smaak wel wat te vinden. Een bezoek aan de basiliek, waar naast het werk op het thema ook documentatie over de verschillende deelnemers en vaak ook fotoboeken met een selectie uit hun werk te vinden zijn, biedt een prima gelegenheid om met het werk van de verschillende kunstenaars kennis te maken en een keuze te maken welke ateliers je in ieder geval wilt bezoeken (alle ateliers bezoeken is mij door het grote aanbod in twee dagen nog nooit gelukt).

Wie geïnteresseerd is in kunst, al dan niet in de buurt woont en het komend weekend nog iets te doen zoekt kan ik een bezoek van harte aanbevelen.

Meer informatie over Open Ateliers Oosterhout, de deelnemende kunstenaars en de route/adressen van deelnemende ateliers vind je op de website van Open Ateliers Oosterhout.(de linkjes naar de verschillende pagina's zitten verstopt onder de banner aan de linkerkant van de pagina)

Geen opmerkingen: