vrijdag, oktober 22, 2010

Knutselen.

Doordat ik het tweepersoonsbed heb vervangen door een eenpersoons exemplaar heb ik ineens aardig wat ruimte over op de slaapkamer. Aan de andere kant heb ik al weer kans gezien de collectie boeken verder uit te breiden dan de boekenplanken lang zijn. Toen ik dan ook eerder deze week bij de Aldi een prettig geprijsd opbergrek zag ben ik eens aan het meten geslagen.

Voor wat betreft het vloeroppervlak wist ik wel zeker dat het geen probleem zou zijn, maar de slaapkamer ligt van weerskanten onder een schuin dak dus is het wel even handig om te controleren of er ook aan de bovenkant genoeg ruimte is. Dat bleek het geval te zijn. Vervolgens ben ik ook in de woonkamer nog even aan het meten geslagen: daar staat tegen een stukje muur altijd een rijtje pantoffels en schoenen en zo op het oog leek dat stukje muur me precies breed genoeg voor zo'n rekje waar die schoenen dan onder en mijn muziekboeken in zouden kunnen. Dat bleek, vrijwel tot op de millimeter, te kloppen zodat ik gistermorgen de Aldi even van een deel, te weten 2 stuks, van de voorraad verlost heb.

Inmiddels zitten ze in elkaar, het in de blanke lak zetten moet echter maar even wachten tot het voorjaar als ik de verflucht wat makkelijker (lees zonder koulijden) het huis uit kan ventileren.

Ook een ander klusje is inmiddels klaar. Het nieuwe bed is voorzien van de nodige opbergruimte eronder, maar waar die bij een tweepersoons aan beide zijden aanwezig is, is dat bij een eenpersoons maar aan een kant het geval zodat aan de andere kant een opening met uitzicht op de achterkant van de ladeblokken en dergelijke resteert. Als het bed tegen een muur staat geen enkel probleem, maar mijn bed staat vrij in de ruimte (alleen het hoofdeinde staat tegen een muur) en dan ziet het er in mijn ogen wat rommelig en onaf uit. De Praxis bood uitkomst: 2 grenen meubelpanelen en een handvol schroeven zorgden er voor dat die opening sinds drie uur vanmiddag keurig is afgesloten. Ook hier geldt dat het aflakken volgend voorjaar nog een keer moet gebeuren.

Geen opmerkingen: