woensdag, november 03, 2010

Kassa.

Mijn TV had al een tijdje kuren. Als ik hem aanzette kreeg ik vaker niet dan wel geluid en als er wel geluid was viel dat de helft van de keren na verloop van tijd alsnog weg. Na enige tijd keerde het vervolgens wel weer terug, maar als je het journaal wilde bekijken was het toch nogal onhandig: tegen de tijd dat er geluid was kon ik de reclame prima horen, maar het journaal had ik dan al in doodse stilte mogen proberen te volgen.

Eerst maar eens gevraagd wat een reparatie zou kunnen kosten. Geen idee was het antwoord, maar het ophalen ging al vijfendertig euro ex btw kosten en voordat ze goed en wel begonnen waren met repareren zouden de kosten al opgelopen zijn tot zeker honderd.

Gezien de leeftijd van de tv leek vervanging me uiteindelijk toch handiger. Kon ik gelijk af van die ouderwetse enorme bak met een flinke puist aan de achterkant en een gewicht van 33 kilo. Bovendien zou het elektriciteitsgebruik ook gelijk halveren en zoals jullie uit de logjes over de ledlampen wel begrepen zullen hebben ben ik vrij fanatiek als het om energiezuinig gaat.

Dus staat er nu een plat ding van een paar centimeter diep (de voet neemt op het meubel aanzienlijk meer plaats in dan de tv) en met een gewicht van net tien kilo incl. voet.

En een stevige afboeking op mijn bankrekening. Ik hoop dat het CAK een beetje opschiet met het uitbetalen van die compensatie voor het schrappen van allerlei posten in de ziektekostenaftrek.

Geen opmerkingen: