vrijdag, december 31, 2010

Zalig uiteinde.

De appels zijn geschild, in plakjes gesneden en van kaneel voorzien. De ananasschijven zijn uit hun blik verlost, gehalveerd en liggen nu het overtollige vocht kwijt te raken.De bananen pel en vierendeel ik pas op het laatste moment, die worden anders een stuk minder fraai. Zie je wel niets van onder het gebakken jasje, maar ík weet het.

De eerste twee bakken oliebollenbeslag zijn gemaakt en gerezen. En de eerste portie van vijf is uit de pan en de tweede portie ligt er nu in. Nog circa 150 baksels te gaan. Dat zalig zal hier dus wel lukken.

Tussen het vullen en weer leeghalen van de frituurpan door heb ik net even tijd om iedereen die hier komt het beste te wensen voor 2011. Dat het maar een goed jaar mag worden waarin veel van je wensen uit komen (niet allemaal, er moet wel iets te wensen blijven ;) ) en waarin de gezondheid niets te wensen over laat.

Wie met vuurwerk gaat spelen: ik zie iedereen hier volgend jaar graag weer onbeschadigd terug, dus doe een beetje voorzichtig. En houdt ook een beetje rekening met dieren, kinderen en anderen die al dat geknal en de daarmee gepaard gaande smog wat minder bevalt.


Opdatering 15:45: alle baksels zijn klaar,het is iets meer geworden: 205 stuks. De bananen bleken nogal breekbaar dus heb ik ze in zessen in plaats van in vieren gedeeld. Ik ga de boel inpakken en mijn vervoer bellen om mij en de baksels op te halen. Tot volgend jaar.

Geen opmerkingen: