zondag, januari 23, 2011

Rare jongens die voetballers.

Gisteren had ik door diverse andere bezigheden het WK sprint voor de schaatsers gemist dus keek ik 's avonds naar Studio Sport om in de samenvatting gewaar te worden hoe een en ander verlopen was. Tijdens dat wachten kreeg ik, helaas, heel wat voetbal voor mijn kiezen.

Wat me daarbij opviel waren steeds weer van die spelers en vooral coaches die verklaarden dat ze onterecht verloren of gelijkgespeeld hadden (vreemd genoeg hoor ik nooit iemand vertellen dat ze onterecht hebben gewonnen). Terwijl toch echt de tegenpartij meer of evenveel gescoord had. En volgens mij is voetbal niet zoals bijvoorbeeld dressuur bij paarden, schoonspringen of skispringen een sport waarbij de schoonheid van de uitvoering een rol speelt bij het uiteindelijk resultaat. Het gaat er gewoon om wie er de meeste keren een bal in het net van de tegenpartij weet te laten belanden. Dus wie het meest gescoord heeft heeft volkomen terecht gewonnen, hoe mooi de tegenstander ook gespeeld mag hebben.

Enige uitzonderingen zouden zijn als de scheidsrechter ten onrechte een doelpunt heeft goed- of afgekeurd of een penalty ten onrechte heeft toe- of afgewezen. Voor de rest niet zeuren: de bedoeling van het spelletje is de bal in dat net trappen, niet hoe technisch perfect en hoe vernuftig je spel was. Dus als de tegenpartij dat vaker doet heb je volkomen terecht verloren.

Geen opmerkingen: