dinsdag, januari 11, 2011

Weekendje Brabant.

Het weer werkte niet echt mee dus een boswandeling bij Dorst hebben we maar even uitgesteld tot het wat minder koud, nat en winderig wordt, maar verder hebben we ons prima vermaakt het afgelopen weekend.

Zondag zijn we naar de Nieuwjaarsexpositie in Galerie de Porcherie in Riel geweest waar heel wat fraaie beelden en andere kunst te bewonderen was. Waaronder een aantal stukken die ik best in mijn tuin had willen zien staan. Helaas schijn ik een nogal dure smaak te hebben dus ondanks een korting van 20% vielen ze duidelijk buiten mijn huidige budget.

Foto's heb ik er overigens niet gemaakt: het was behoorlijk druk bij deze expositie dus veel kans om de voor een goede foto benodigde ruimte te krijgen was er sowieso niet en ik heb daarom zelfs maar niet gevraagd of ik mocht fotograferen.

De reis met de OV-chipkaart is op zich goed verlopen, alleen ben ik niet zo te spreken over het tempo waarin een en ander in het transactieoverzicht terecht komt. De treinreis terug van gisteren kon ik vanavond na 19.00 dan wel zien en die van de heenreis stond er al eerder, maar van de bus in Brabant op de heenreis zie ik wel dat ik heb ingecheckt maar niet dat ik heb uitgecheckt. Dat heb ik toch echt gedaan en dat was logischerwijs in dezelfde bus waarin ik eerder incheckte dus dat verbaasd me nogal. Misschien toch iets misgegaan met uitchecken? Ik wacht het nog even af tot ik ook de gegevens van de bus op de terugreis in het overzicht zie verschijnen, daarvan is tot nu toe namelijk nog helemaal niets te zien. Als dan het uitchecken en afrekenen van de bus op de heenreis nog niet in orde is moet ik maar eens gaan uitzoeken wat te doen als vergeten is uit te checken (men gaat er kennelijk standaard van uit dat jij degene bent die het fout deed, een punt "uitchecken mislukt/niet verwerkt" is tenminste niet te vinden op de site van de OV-chipkaart) en zien het teveel afgeboekte (het instaptarief van vier euro is duidelijk hoger dan de kosten van de rit Breda-Oosterhout) terug te krijgen.

Oh oh, wat is het makkelijk geworden met die chipkaart. Vroeger moest je immers steeds een kaartje kopen. Dat dit maar enkele tientallen seconden kostte waarbij je direct wist wat de reis ging kosten terwijl je nu veel langer bezig bent met het controleren van de transacties en pas dagen later weet wat de kosten precies waren mag uiteraard geen ongemak heten :-(

Geen opmerkingen: