donderdag, maart 24, 2011

Ontwaak, ontwaak....

...het voorjaar breekt aan.

En niet alleen voor wat betreft de temperatuur. Deze week kon ik al het eerste bloeiende speenkruid noteren en ook de maarts viooltjes bij mij in de tuin staan inmiddels in bloei.

Dinsdag mocht ik bovendien de eerste vlinder van dit jaar begroeten: een citroenvlinder (mannetje) deze keer terwijl vandaag een nogal gehavende kleine vos de eer opeiste als tweede vlinder van 2011 in mijn tuin gesignaleerd te worden.

Tussen de aangiftes door heb ik deze week vooral tijd besteed aan het verder opruimen van de tuin, het omspitten van de groentehoek en het verder snoeien van diverse struiken die voor de winter om invriezen te voorkomen alleen wat in model waren gebracht.

Voor morgen en maandag heb ik ook nog wat afspraken staan terwijl dit weekend de vrienden uit Brabant langskomen om alsnog hun aangiftes in te laten vullen (inmiddels zijn alle gegevens compleet, wat helaas tijdens de week in Limburg nog niet het geval was).

Ik heb de afgelopen tijd her en der wel een enkel log gelezen, maar aan reageren ben ik in de meeste gevallen niet toegekomen. Na volgende week moet het echter behoorlijk rustiger worden met de belastingpapieren, dus dan kom ik bij iedereen wel eens even op mijn gemak bekijken wat er de afgelopen tijd zoal gebeurd is.

Geen opmerkingen: