woensdag, mei 04, 2011

Het regent.

Ik weet het; het is DE regent. Maar daar ging het nu niet over. Vannacht schijnt hier een aantal druppels water gevallen te zijn. Voor het eerst in wel zeer lange tijd. Van veel betekenis om het risico op natuurbranden en dergelijke te verminderen lijkt het mij niet geweest: als ik zie hoe droog de grond nog is/al weer is was het waarschijnlijk nog geen millimeter. De temperatuur is momenteel ook duidelijk lager dan ik de afgelopen weken gewend was geraakt. Misschien dat alles in de tuin nu iets harder wil gaan groeien, want met de tuinslang kun je iedere dag wel een flinke tijd gaan staan sproeien, voor echt groeizaam weer is geregeld een behoorlijke regenbui toch een stuk beter.

Maar voor zaterdag wordt weer 25 graden voorspeld. Die dag ben ik weg voor een weblogmeeting (georganiseerd door Melody) in het Noorderdierenpark in Emmen.

Ik denk dat ik het grootste deel van de dag maar in de vlindertuin door ga brengen. Niet alleen omdat ik dol ben op vlinders hoor: volgens mij is het daar binnen in die tropische kas met zulke temperaturen lekker koel ;D)).

Op de heenreis heb ik wel een grote tas mee te slepen met twee pick-ups. Voor de rest van de spullen hebben zich geen belangstellenden gemeld, dus daarvoor ga ik vanmiddag de kringloopwinkel bellen.

Opdatering: inmiddels gebeld, volgende week dinsdag komen ze de boel ophalen.

Geen opmerkingen: