zaterdag, mei 07, 2011

MM

Net weer thuis na een dagje Noorderdierenpark Emmen. Een gezellig dagje met nog 12 andere loggers. Binnenkort komen de foto's wel in beeld: het zijn er, na verwijdering van de ergste mislukkingen waarvan direct al duidelijk was dat zelfs het beste fotobewerkingsprogramma ze niet zou kunnen redden, ruim 300 dus ik zal even wat tijd nodig hebben om ze allemaal met de goede kant boven te zetten en om waar nodig wat bij te snijden (waarmee ik dus bedoel dat ik er een stuk af ga snijden).

Inmiddels ben ik er ook achter dat de reis nog goedkoper had gekund. 9292OV gaf in eerste instantie het tarief voor de OV-chipkaart en dat kwam uit en thuis op ruim 25 euro. Niet echt handig van die jongens: met de strippen kaart is het 2 x 20 strippen en dat komt op iets meer dan 20 euro.

Volgens alle informatie die ik kon vinden was dat de goedkoopste oplossing: de kortingskaarten zoals het 6 euro kaartje en het 12 euro kaartje zouden alleen geldig zijn in Groningen en Drente en dus zou ik dan voor het stukje Groningen Drachten v.v. 20 strippen = € 10,13 kwijt zijn en totaal op 22 euro uit komen. Blijkt niet te kloppen: Als ik in een Friese bus een dagkaart koop is die inderdaad niet geldig in Groningen en Drente, maar er rijden op die lijn ook Groningse bussen en dan is hij weer wel geldig. En op de terugreis had ik dus in ieder geval een zes euro kaartje kunnen kopen want dan stap ik in Groningen in die bus naar Friesland. Had ik dus voor 17 euro of misschien zelfs voor 12 euro klaar kunnen zijn.

Helaas kwam pas toen ik in Groningen overstapte op de bus naar Drachten - en die twintig strippen voor de terugreis dus al had gestempeld - een chauffeuse op het lumineuze idee om mij er op te wijzen dat het goedkoper had gekund. Kennelijk kunnen ook veel van de chauffeurs het allemaal niet meer zo goed overzien met al die verschillende kaartjes.

Het zou wel prettig zijn als zulke informatie bij de reisinformatie van 9292OV te vinden zou zijn. Maar tegen al die lokale, regionale en provinciale kaartsoorten is ook hun programmatuur kennelijk niet opgewassen.

Goed dit weet ik dus voor als ik ooit weer eens naar Emmen wil (als dan de OV-chipkaart inmiddels nog niet verplichte kost is), op dit moment kan ik me er verder niet druk over maken: ik heb me goed genoeg vermaakt om over die paar euro heen te stappen.

Maar over dat vermaak later meer.

Geen opmerkingen: