dinsdag, maart 13, 2012

Hap.

Gisteren weer naar de tandarts geweest en twee vormpjes met blauwe pasta met een onduidelijke smaak (of zou het juist het ontbreken van smaak zijn wat ik proefde?) in model gebeten.

Vrijdagmorgen mag ik terugkomen om te bekijken of dit een passend kunstgebit heeft opgeleverd.

Bovendien vanmorgen een keer extra naar Groningen geweest omdat het gehalte van een van de medicijnen in mijn bloed wat te hoog was. De uitslag volgt in de loop van de week, als het weer te hoog is zal de dosis wel verlaagd worden.

Omdat ik na het bloedprikken de medicijnen van tien uur in moest nemen besloot ik deze keer eens de koffie in het restaurant te proberen in plaats van de automatenkoffie die ik daar gewoonlijk voor gebruik. Dat was dus eens maar nooit weer.

Het smaakt inderdaad beter dan de automatenkoffie. En je krijgt een XL, wat inhoud dat je ongeveer anderhalve kop koffie in een mok krijgt. Zoveel koffie heb ik niet nodig voor die twee tabletten, maar een kleine koffie is niet meer te krijgen dus dat moest dan maar. Blijkt die grap € 2,65 te kosten.

Nu snap ik best dat alles na verloop van tijd duurder wordt, maar dit gaat me toch echt iets te ver. Ik maak er geen gewoonte van om prijzen terug te rekenen naar guldens, maar in dit geval maakte ik toch een uitzondering. En dan blijk je dus in guldens vijf vijfentachtig te betalen voor een doodgewone kop koffie! Zeven gram koffie en een scheut heet water. Zelfs met de duurdere merken kost die zeven gram nog geen dubbeltje per kop. Laat het inclusief die scheut water 15 cent zijn. Dan betaal ik dus twee vijftig voor het inschenken (That's all, daar houdt de bediening op, je moet het wel zelf naar een tafel brengen en naderhand het dienblaadje weer netjes in het daartoe bestemde meubel plaatsen).

Volgende keer toch maar weer automatenkoffie..... of gewoon een slok water.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het valt met altijd op dat juist in ziekenhuizen en dat soort instellingen de koffie flink aan de prijs is. Eigenlijk raar mensen zijn hier vaak noodgedwongen dus een beetje normaal prijsje zou beter op zijn plaats zijn.
gewoonanneke.wordpress.com
Ik reageer altijd zo of ik doe het niet goed maar meestal kan ik gewoon anders niet reageren.

Frans54 zei

@gewoonanneke: Ik heb er geen probleem mee, maar het is op deze manier minder makkelijk voor anderen om naar jouw weblog te gaan.

Het zou simpel moeten zijn om onder het reactievenster bij "Kies een identiteit" te kiezen voor "Naam/URL". Dan zouden er twee velden moeten verschijnen waar je je naam en de URL van je eigen weblog in kunt vullen.

Maar als dat voor jou niet werkt kan het op deze manier ook prima.

Aad Zonneveld zei

Ach, het kan nog veel erger. Bij het stadhuis in Den Haag zit zo'n zaakje (de Ooievaar of zoiets). Daat betaal je € 4,50 voor een broodje brie. DAt is 10 oeroude guldens. Hadden we de gulden nog gehad dan hadden ze dat vast niet durven vragen. Vervolgens krijg je een klef broodje dat ze vroeg zelf hebben gebakken, met brie die nergens naar smaakt. Waarschijnlijk van de Lidl. En poffertejes daar kosten 6 eiro, en dan krijg je van die voorgebakken rommel die ze in de magnetron op hebben gewarmd. Lijkt wel rubber. Dus die kop koffie van jou is niet het ergste. Heb je trouwens wel eens koffie gedronken bij Starbucks. Die weten ook de prijs. En een donut kost bij AH ongeveer 35 cent. Daar 2 euro. Maar goed, het is niet anders, en je hoeft het niet te nemen.