zondag, mei 06, 2012

Kunstroute Cultuurfabriek Oosterhout -3-

De route werd vervolgd met een bezoek aan H19. Zoals in het eerste logje over de kunstroute al aangegeven een centrum voor kunsteducatie in Oosterhout waar veel werk van kinderen en jongeren werd geëxposeerd. Waaronder werk waarvan je beslist niet zou denken dat het gemaakt was door kinderen van soms niet ouder dan vijf jaar.

Het volgende adres was het Stiltecentrum in de Arendstraat waar Peter Nuijten een plekje had gevonden. Met op de eerste verdieping een aantal potloodtekeningen waarop diverse vogels bijzonder fraai afgebeeld waren. Ook zijn stillevens een verdieping hoger mochten er zijn. Sommige voorwerpen leken uit de doeken naar voren te komen en alles was met bijna fotografische precisie, maar wel met de nodige kunstzinnige vrijheid, op het doek gezet. Niet echt mijn smaak (die is meestal toch iets abstracter), maar wel blijk gevend van een bijzonder vakmanschap.

Op de volgende locatie, Charme Hotels/Du Theatre, werd werk van een viertal kunstenaars getoond. Waarbij mij vooral het kleurrijke werk van Jos Mutsaers opviel. Helaas geen foto's: op dit moment had ik geen verse batterijen voor de flitser meer tot mijn beschikking. Om diezelfde reden ook geen foto's van het werk dat de twee kunstenaars bij Theek5/bibliotheek tentoon stelden.Ook bij Theater de Bussel, waar Atelier KOA werk van kunstenaars met een beperking liet zien kon ik geen foto's maken. Wel jammer: de "K" in KOA blijkt niet voor niets voor Kleurrijk te staan: het ene werk sprak mij weliswaar meer aan dan het andere, maar allen waren ze bijzonder kleurrijk.

Ik laat bij gebrek aan foto's van de besproken locaties/kunstenaars bij dit logje dus maar wat meer werk van H19 zien, aangevuld met nog een werk van Evelijn van Groenland.

Binnenkort weer een volgend, misschien het laatste, misschien het één na laatste, deel van deze kunstroute.

6 opmerkingen:

Hanny zei

Je hebt je hart weer op kunnen halen bij de verschillende tentoonstellingen. Jammer van je batterij, waardoor we het zonder de foto's moeten doen. Maar de foto's die je wel laat zien, zijn zeer de moeite waard.

Redstar zei

Leuk dat ik je naam weer zag op mijn log Frans.
Deze kunstroute ziet er weer spannend uit. Een gebrek aan foto's is op zich niet zo heel erg denk ik, hoewel dat wel een beter beeld kan geven.
Maar net zoals hanny vind ik ook dat de foto's die er wel staan genoeg laten zien.

Frans54 zei

@Hanny: ik vermaak me altijd prima bij zulk soort gelegenheden, of dat nu met of zonder fototoestel is. Maar het is wel zo leuk als ik hier ook nog iets kan laten zien.

Frans54 zei

@Redstar: ik ben een tijdlang wat minder actief geweest (door drukte en een wat haperende gezondheid: hardnekkig verkouden), maar heb de afgelopen twee weken wel overal even gelezen wat er recent gebeurd/beleeft was - maar daarbij maar sporadisch een reactie achtergelaten omdat ik er anders niet door kwam én omdat het vaak al wat oudere posten waren.

Hendrika zei

Je bent wel overladen met kunst, vlgs mij kun je er weer een tijdje tegen ;-).

Frans54 zei

Vandaar dat ik volgende week naar de Veluwe ga (mijn gebruikelijke vakantieweek met Hemelvaart): dan kan ik al die kunst even wegspoelen met een flinke dosis natuur.