donderdag, maart 17, 2005

WoW: Gevoel.

Write on Wednesday (Wow) was een initiatief van Hanneke. Toen deze er om persoonlijke redenen mee stopte werd het gelukkig door anderen opgepikt. Er wordt om de 14 dagen op woensdag een thema bekend gemaakt. Deze keer is dat “Gevoel”
Wil je ook meeschrijven? Kijk dan hier voor de regels. Je vind daar ook de links naar de andere verhalen over dit thema en over de vorige thema’s.

Gevoel

Hij kon het niet beschrijven. Beschrijven? Hoe ving je dit in woorden, in beelden? Met woorden was hij nooit zo goed geweest. Ja, op papier, dan ging het hem best aardig af.
Maar ook dan bleef die angst dat het verkeerd over zou komen. Verkeerd of helemaal niet begrepen zou worden. Dat de reactie heel anders zou zijn dan hij hoopte.

Niet dat hij het niet geprobeerd had. Hij had het in een gedicht willen vatten. Maar toen hij het teruglas vond hij het maar niks. Een stukje onbeholpen rijmelarij. Niet waard om door iemand gelezen te worden. Toch had hij het willen bewaren en het op zijn PC gezet. Gewoon omdat hij de poging, hoewel in zijn ogen niet geslaagd, wilde bewaren.

Waarom eigenlijk? Hij zou waarschijnlijk nooit de moed op kunnen brengen het te laten lezen.

Hij had er ook over gedroomd. Een verwarrende droom. Griezelig ook. Hij durfde meer dan hij in werkelijkheid ooit zou durven. ’s Morgens was hij maar langzaam bekomen van de droom, het had allemaal zo echt geleken.

Maar hoe ving je een droom in woorden? Het verhaal stond op papier. Maar de verwardheid, de angst en de blijdschap uit de droom vond hij daar niet in terug. Het waren alleen maar woorden.

Toch had hij ook dit verhaal op zijn PC opgeslagen. Niet dat hij dacht dat ooit iemand het zou lezen. Maar het leek toch belangrijk.
Het mocht dan voorjaar zijn, voor hem was dit niet gewoon.
Hij is verliefd.

Naar vorige WoW

Geen opmerkingen: