maandag, februari 12, 2007

Tijd voor een feessie?

Het zal zo'n tweeëneenhalf jaar geleden zijn dat een kennis me wees op een post bij Verbal Jam die mij waarschijnlijk zou interesseren. Hij had gelijk en ik kwam daar nog meer tegen dat mij wel interesseerde. Zoals een linklijst met nog veel meer van die "logs" (ik had geen flauw idee wat dat inhield en er nog nooit van gehoord) waar er diverse tussenstonden die ook wel interessante dingen te melden hadden.

Via politiek georiënteerde logs als Opa Buiswater en Brechtjesblogje kwam ik uiteindelijk ook terecht bij meer persoonlijke logs zoals CiNNeR.

Bij dat laatste log trokken wat reacties die gebaseerd waren op mijn eigen ervaringen met ziekte de aandacht en dat leidde uiteindelijk tot de uitnodiging wat gastlogs te schrijven over mijn longtransplantatie en wat daar zoal mee samenhangt.

Daardoor begonnen mensen ook op mijn schrijfsels te reageren en kwam ik op nog meer logs terecht waaronder ook een log dat soms meer weg had van een praatcafé. Daar werden heftige pogingen gedaan om mij ertoe te bewegen zelf een log te starten.

Op twaalf februari 2005 lukte dat uiteindelijk en ging ik rond deze tijd aan de slag om een en ander van de grond te krijgen. Het bleek, ondanks een totaal ontbreken van enige kennis van html - en van vrijwel alle andere termen en handelingen die bij zoiets van belang zijn, toch niet zo moeilijk als ik gedacht had en na het nodige sleutelwerk, dat in de maanden erna nog met enige regelmaat een vervolg zou krijgen, kon ik op 13 februari om 02:43 mijn eerste logje posten en de hele boel online gooien.

Dat is in de loop van de komende nacht dus exact 2 jaar geleden. Tijd voor een feessie? Of tijd voor bezinning over wat ik hier de afgelopen twee jaar zoals heb neergekalkt in 1091 logjes waar inmiddels bijna 38.000 bezoekers op afkwamen die kans zagen ruim 8.500 commentaren op die stukjes los te laten? Of gewoon tijd om morgen met frisse moed (frisse tegenzin komt ook wel voor maar is dan in het algemeen gericht tegen het onderwerp van het logje, van het loggen heb ik nog lang niet genoeg) verder te gaan op de ingeslagen weg?

Laat ik het maar bij het laatste houden, maar als iemand een feessie wil bouwen in de reageerbox ga ik hem of haar geen strobreed in de weg leggen.

Geen opmerkingen: